Resultats de la cerca frase exacta: 15

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. ous de peix
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Massa que formen els ous d'alguns peixos dins l'ovari, la qual es comercialitza com a producte alimentari. [...]
2. polpetó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Massa de carn picada i altres ingredients, de forma allargada, que es talla un cop s'ha condimentat i rostit. [...]
3. pasta alimentària
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Producte obtingut per dessecació d'una massa no fermentada feta amb farina, sèmola de blat dur o de blat candial i aigua, que s'emmotlla mecànicament segons formes diverses. [...]
4. bagel [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Panet d'origen jueu de forma anular, que es prepara bullint breument la massa abans de coure-la al forn i que es caracteritza per una coberta lleugerament cruixent i un interior dens. [...]
5. tortilla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coca de forma circular molt prima, elaborada habitualment amb una massa de blat de moro, que es cou sobre una superfície calenta i es menja sola o farcida amb diversos ingredients, típica de Mèxic i de l'Amèrica Central. [...]
6. sobtar-se
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure's massa, superficialment, un aliment, per excés de foc. [...]
7. negar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fer massa clara una salsa posant-hi líquid, de manera que no arriba a lligar. [...]
8. formatge
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Massa alimentosa que s'obté coagulant la llet, esprement-ne el xerigot i consolidant la part presa. [...]
9. formatge majorero [majorero: es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de cabra, de pasta premsada no cuita, gras, de massa compacta al tall. [...]
10. conill de l'espatlla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Peça de carn de boví de segona, plana i de no massa gruix, molt gelatinosa, corresponent al garró de les extremitats anteriors. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>